Onze activiteiten animatiewerk

Als animatiemedewerker voer jij diverse activiteiten uit. Van knutselen tot een vossenjacht, het kan allemaal!

Knutselen

Elke ochtend start met de knutselactiviteit. Knutselen geeft eindeloos veel mogelijkheden. Van maskers en boekenleggers maken tot je eigen tas pimpen of je disco outfit voor de kinderdisco maken. Soms werk je met themadagen, dan zal de knutsel ook in het teken van dat thema staan.

Middagactiviteiten

In de middag zijn er verschillende activiteiten waaraan kinderen, jongeren en soms ook volwassenen kunnen meedoen. Zo kan jij het handboogschieten of een gps-familiefietstocht begeleiden, maar ook speurtochten, een spelletjesmiddag of een zeskamp behoren tot de mogelijkheden. Is er een waterplas, meertje of zwembad? Dan is dit ideaal voor waterspelletjes. Is er een groot bos of een andere plek? Dan kun je perfect een potje levend stratego of het smokkelspel spelen.

Toernooien

Een van de populaire activiteiten zijn de verschillende toernooien. Zo kan je een toernooi organiseren voor kinderen onder 10 jaar, voor volwassenen maar ook voor families of groepen. Veel voorkomende toernooien zijn voetbal en volleybal. Ook komen badminton, basketbal, siamees voetbal of knotshockey regelmatig voor.

Tijdens het trainingsweekend leer je meer over de verschillende organisatievormen die hierbij komen kijken. Speel je een afvalrace of laat je alle teams tegen elkaar spelen? Hoeveel teams heb je minimaal nodig bij welke vorm? En hoeveel tijd ben je kwijt voor het hele toernooi? Je leert het allemaal om een goed georganiseerde dag neer te zetten!

Meeleeftheather

In het begin van de avond is er meeleeftheater voor de jongere kinderen. Voor het meeleeftheater verander jij in je eigen specifieke typetje. De meeste typetjes hebben iets speciaals. Ze zijn heel sportief of juist heel lui, heel verlegen of een echte kwebbel. Door middel van kleding en gedrag leef je je helemaal in jouw typetje in. Elke avond beleef je een spannend avontuur. Vaak is het een probleem dat je samen met je ‘collega’ op gaat lossen. Natuurlijk gaat dit eerst helemaal mis! Belangrijk bij het meeleeftheater is het betrekken van de kinderen bij je toneelstuk, de interactie. Zo kun je het publiek vragen waar de bal ligt en zelf vervolgens drie keer de verkeerde plek aanwijzen. Hierdoor gaan de kinderen steeds harder hun best doen om te laten weten waar de bal ligt.

Tijdens het trainingsweekend zullen wij jou hier de benodigde training in geven om een leuk stuk neer te zetten.

Avondprogramma’s

Een vrij bekend voorbeeld van een avondprogramma is een vossenjacht of karaoke-avond. Maar wij kunnen nog veel meer bieden. Zo kan het  voorkomen dat je als spook in het bos een groepje van de griezeltocht op staat te wachten, of je presenteert op spectaculaire wijze de pub-quiz, houdt een fakkeltocht met eigen gemaakt fakkels of misschien ben jij wel beter als echte croupier achter één van de casinotafels.

SAM_0356

AnimatieTeam.nl zorgt voor een afwisselend programma dat jij, als ons visitekaartje, uit gaat voeren voor en met kinderen en volwassenen.

Enthousiast geworden? Meld je snel aan via Happy Jobs bij AnimatieTeam.nl!!