Recreatiebranche: Het Nieuwe Belang Van Vakantiegangers

Recreatiebranche: Het nieuwe belang van vakantiegangers

De behoefte van de vakantieganger verandert. Wat vindt de vakantieganger nou van belang tijdens zijn of haar vakantie? Hoe kan u de vakantieganger overhalen om zijn of haar vakantie door te brengen op uw recreatiebedrijf? Kortom bent u benieuwd naar de NIEUWSTE behoefte van de vakantiegast? Lees dan snel verder!

Recreatiebranche: Het nieuwe belang van vakantiegangers

De laatste paar weken zijn de inwoners van Nederland en omringde landen druk op zoek naar de perfecte vakantie die aansluit op de wensen en behoeftes. De wensen en behoeftes van de vakantieganger verandert, met als gevolg een verandering in de recreatiebranche. De vraag is nu: Waar zijn de vakantieganger tegenwoordig naar op zoek en hoe kunt u hier, als recreatiebedrijf, op inspelen?

Langere vakanties komen steeds minder voor, daarvoor in de plaats gaan Nederlanders vaker en korter op vakantie. Het is voor de vakantieparken, hotels en campings belangrijk om in te spelen op de vakantieperiodes gedurende het gehele jaar. Het recreatie- en animatiewerk is daarom niet meer alleen een zomeractiviteit. Maar wat zoekt de vakantieganger tijdens deze vakantieperiodes? En hoe kan u, als recreatiebedrijf, zich onderscheiden in de recreatiebranche?

Gezellig met het hele gezin op vakantie, dat is wat vakantiegangers belangrijk vinden. Een kind gaat namelijk gemiddeld vanaf zijn of haar zestiende jaar zonder ouder(s) of verzorger(s) op vakantie dus tot die tijd willen vakantiegangers met het hele gezin genieten van de vakantie. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk activiteiten samen als een gezin ondernemen. Dit kunnen activiteiten in de omgeving zijn maar ook zeker activiteiten op uw recreatiebedrijf!

Het recreatie- en animatiewerk blijft hierin een belangrijke factor. Het dient alleen aangepast te worden want bij ‘samen op vakantie’ hoort niet meer dat de kinderen voor een groot deel alleen aan animatieprogramma deelnemen. Een animatieprogramma met activiteiten voor het hele gezin dat is wat veel vakantiegangers interesseert.

Daarnaast willen vakantiegangers een unieke en authentieke belevenis. Ook dit kunt u op uw recreatiebedrijf bieden! Met behulp van een gespecialiseerd bedrijf wordt er een animatieprogramma op maat voor u en uw gasten ontwikkeld. Het verwerken van gethematiseerde activiteiten, storytelling, en extra attracties kan het animatieprogramma een onvergetelijke belevenis geven.

In de recreatiebranche is het dus van belang om goed te kijken naar de invulling van de vakantieperiodes. Om tot een goede invulling te komen die aansluit bij de wensen en behoeftes van de vakantiegasten, dienen de volgende vragen beantwoord te kunnen worden: In welke periodes wilt u vakantiegasten? Wie zijn in deze periodes uw vakantiegasten? Tot welke doelgroep(en) behoren uw vakantiegasten?

Bronnen: CBS; Online-opvoedhulp; Issuu