Het Verhaal Van Joshua!

Het verhaal van Joshua!

Joshua is een van onze enthousiaste recreatieleiders die al langere tijd werkzaam is voor Recreatiewerk Sportwijzer. Joshua heeft op diverse recreatiebedrijven gewerkt en heeft hier een berg aan ervaring opgedaan en veel mensen een onvergetelijke vakantie bezorgd. Joshua deelt zijn belevenissen graag met jullie, lees dus snel verder!
Hallo allemaal, mijn naam is Joshua Nijbroek

Ondertussen ben ik al bijna 5 jaar werkzaam voor Sportwijzer. Ik ben bij Sportwijzer terecht gekomen, omdat ik in september 2012 aan mijn opleiding Sport en Bewegen begon in Doetinchem. Natuurlijk leek het mij ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring in de praktijk te brengen, zodoende dat ik bij Sportwijzer terecht ben gekomen. Sportwijzer is een zeer dynamisch, maar vooral een mooi bedrijf met ontzettend veel mogelijkheden, vrijwel bij mij om de hoek.

In 2012 heb ik mijn trainingsweekend gehad. Dit trainingsweekend heb ik met succes afgerond. Nadat ik te horen heb gekregen dat ik was aangenomen ben ik er snel achter gekomen dat het recreatiewerk, het enthousiasmeren van vakantiegasten in mij zit.

“Mam, pap, is het goed dat ik tijdens Pasen, meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren, zomer, herfst en kerst voor Recreatiewerk Sportwijzer ga werken?”

Al jaren ga ik met ontzettend veel plezier naar de verschillende parken in zowel binnen als buitenland. Meestal staat mijn koffer een week voor die tijd al klaar. Tijdens het invullen van mijn beschikbaarheid klinkt het meestal: ‘’Mam, pap, is het goed dat ik met Pasen, meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren, zomer, herfst en kerst voor Recreatiewerk Sportwijzer ga werken?’’ Geen enkele vakantie was ik thuis, nee. Iedere vakantie was ik wel op de vakantieparken te vinden. In de loop der jaren heb ik mooie maar vooral onvergetelijke momenten meegemaakt. Zo bijvoorbeeld de eerste zomer op een camping in de regio Enschede. Zonder enige eigen kennis en ervaring (het was immers mijn eerste keer) werd ik samen met mijn team op deze camping geplaatst. Een onvergetelijke zomer was dat. Een zomer welke ik niet snel zal vergeten. Wat een leuke mensen heb ik daar leren kennen. Mensen waar ik nu in het dagelijks leven nog steeds contact mee heb. Of de allereerste keer naar de Duitse Eiffel. Man, wat een buikpijn had ik voortijd. ‘’DUITSLAND! Ik spreek geen woord Duits. ‘’Oh’’ zei Anouk geruststellend. Dat komt wel. Met handen en voeten kom je een heel eind. Maar ook op dit grote bungalowpark heb ik met mijn enthousiasme de vakantiegasten een onvergetelijke vakantie bezorgd. Of tijdens de zomerperiode van 2016, samen met mijn team heb je wekenlang voorbereidingen gedaan voor een grootst Spooktocht en dat er op de dag zelf meer dan 150 deelnemers zijn, dat geeft zo’n voldaan gevoel. Al die positieve reacties achteraf. WAUW! Daar doe je het natuurlijk allemaal voor. Dat heb je toch maar even samen gedaan.
Ik heb natuurlijk ontzettend veel nieuwe collega’s leren kennen!
Naast al deze onvergetelijke ervaringen heb ik natuurlijk tijdens mijn werkperiodes ontzettend veel nieuwe collega’s leren kennen. Iedere keer is het weer spannend. Heb ik wel een leuke collega? Sommige collega’s zijn zelfs goede vrienden geworden. Hoe raar het ook klinkt met alle collega’s kan ik goed opschieten. En dat komt omdat je beide dezelfde visie hebt. Beide ben je er om de vakantiegasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Nog steeds heb ik veel plezier in het werk wat ik doe op de verschillende parken waar Recreatiewerk Sportwijzer actief is. Alleen wordt het allemaal een stuk minder en dat heeft te maken met mijn werk welke ik na het afronden van mijn opleiding heb overgehouden. Eigenlijk kan ik nog veel langer vertellen over het recreatiewerk. Maar dat doe ik niet, dat mogen jullie zelf ervaren. Hopelijk hebben jullie een goed beeld gekregen hoe ik het werk bij Recreatiewerk Sportwijzer ervaar.

Geschreven door Joshua Nijbroek