Oops...
Slider with alias slider_2 not found.

Blog van Daniël

Hey hoi, mijn naam is Daniël Visscher. Ik ben 23 jaar en ik woon in Opende. Dat is een klein dorpje in Groningen. Momenteel volg ik de duo-opleiding ALO-pabo aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik zit in het derde jaar en loop stage op de basisschool en in het voortgezet onderwijs.

In mijn vrijetijd ben ik graag buiten. Ik voetbal al sinds mijn vierde met heel veel plezier bij VV Opende. Verder speel ik gitaar, piano of drum ik thuis op onze muziekkamer. Ik vind muziek luisteren zelf ook leuk om te doen.

Ik ben sinds 2017 werkzaam voor AnimatieTeam.nl wat vroeger toen ik begon nog Recreatiewerk Sportwijzer heette. Ik ben begonnen op bungalowpark Kronenburg See in Duitsland. Hier heb ik mijn eerste 3 weken als animator mogen ervaren. Het was toen destijds voor ons bedrijf een gokje omdat ze mij eigenlijk nog nooit hadden gezien. Ik ben pas na de trainingsweekenden komen solliciteren en dus hadden ze nooit een gezicht of iets van mij gezien.

Na 3 weken hier te hebben gewerkt hadden mijn collega’s (Maxim, Sven en Rachel) en ik hier een zeer goede indruk achtergelaten. Ook zelf heb ik erg genoten van deze eerste 3 weken, maar toch miste er iets. Een beetje camping sfeer.

Ik kreeg de vraag van de planning hoe het zat met mijn Duitse taal. Ik gaf aan dat het wel goed zat, maar dat ik graag iets anders wou zien dan Kronenburg. Ik kreeg de vraag of ik samen met Lyndsay een nieuw park wou opstarten voor ons bedrijf. Dat leek me fantastisch! Ik heb direct ja gezegd en mocht in de voorjaarsvakantie aan het werk op camping Vreehorst in Winterswijk. Naar mijn mening de leukste, mooiste en 1 van de grootste campings die we hebben.

Na een periode hier te hebben gewerkt was ik hier niet meer weg te slaan. Ook de camping was tevreden en dus kwam ik vaker en vaker terug. Elke kleine vakantie en elke halve zomervakantie was ik werkzaam bij camping Vreehorst. Ik werkte elke zomer maar een halve zomer daar omdat ik vanuit mijzelf graag ook wel eens wat anders wou zien. Ik wou weten wat er nog meer was en daarom gaf ik elke zomer aan dat ik maar 3 weken op Vreehorst wou staan en de andere 3 ergens anders.

nieuwsbrief daniël

In 2020 mocht ik wederom een nieuw park opstarten voor ons bedrijf. Maar deze keer was ik ook leider en kwam ik op een camping waar ze eigenlijk niet eerder een animatie bedrijf hebben ingehuurd. Ik werkte daar met een team van 5 personen. Op de planning stonden ook dubbele activiteiten waarbij het team dus moest opsplitsen. Uiteindelijk was dit ook een hele leuke ervaring voor mij omdat ik het werken in een wat groter team erg gezellig en leuk vond. Het nadeel was dat de band met de gasten daardoor wat minder was.

Naast deze campings heb ik nog gewerkt op camping Altschmiede in Duitsland, Harskamperdennen in Kootwijk, camping Nieuw Formerum op Terschelling en camping Het Haasje in Olst. Bij alle campings heb ik mij enorm vermaakt en veel leuke connecties opgebouwd met de gasten die daar staan/stonden. Alleen voor mij is er toch echt maar 1 camping die er voor mij bovenuit steekt en dat is en blijft camping Vreehorst. De sfeer van de camping en het karakter van de gasten die daar komen is fantastisch. Je loopt in de supermarkt en kan direct aan iedereen zien of dat een gast is of niet. De mensen zijn daar namelijk heel vrij en open.

In de zomer van 2021 heb ik afscheid genomen van deze camping en de medewerkers/gasten. Het werd voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb 5 jaar lang met heel veel plezier op deze camping gewerkt, maar sinds afgelopen zomer ben ik begonnen aan een nieuw avontuur in Italië. Ik zag het werken in Nederland altijd een beetje als opstapje naar werken in het buitenland, want dat was altijd mijn doel en droom!

AnimatieTeam.nl Blog

Ik vind het werk echt fantastisch. Waarom?

Om te beginnen vind ik het geweldig om nieuwe mensen te leren kennen. Je hebt elke keer te maken met andere collega’s en elke periode andere en nieuwe gasten. Naast alleen leren kennen bouw je ook banden op met mensen van de camping en dan bedoel ik niet alleen kinderen. Ook de ouders, die soms minstens zo belangrijk zijn. Wanneer de band met ouders goed is, zijn ze sneller bereid om iets voor jou te doen zoals boodschappen of helpen bij activiteiten.

Daarnaast vind ik werken met kinderen het leukste wat er is. De eerlijkheid en belevingswereld van kinderen is leuk om een kijkje in te nemen. Kinderen kunnen jou ook veel leren en geven jou energie.

Het werk voelt niet als werk en dat klinkt natuurlijk helemaal goed. Het voelt meer als een betaalde vakantie waar jij elke dag een aantal verantwoordelijkheden hebt.

Wat mij voldoening geeft is als mensen thuiskomen en terug kunnen denken aan een onvergetelijke vakantie. Als je mensen hun vakantie echt hebt kunnen maken, want daarvoor ben je animator. Berichten die je op Facebook of Instagram krijgt van ouders over hoe leuk je het hebt gedaan en hoe leuk hun vakantie was is het mooiste wat je kan horen.

Ik heb na 6 jaren werken bij AnimatieTeam.nl in elke vakantie de volledige periode besloten om in ieder geval de zomers iets nieuws te zoeken. Na 6 jaar ben ik wel toe aan wat nieuws. Nieuwe uitdaging, taalbarrières, grotere campings en een groter team. Maar zonder de ervaringen die ik bij dit bedrijf heb opgedaan was dat niet gelukt. Inmiddels werkte ik afgelopen zomer op een camping met 10 duizend gasten voor twee maand lang in de buurt van Venetië.

In de kleine vakanties ben ik nog altijd beschikbaar voor AnimatieTeam.nl en ik ben zeer dankbaar dat Geke mij toen de kans heeft gegeven om aan de slag te gaan bij dit bedrijf.