Het Verhaal Van Marieke En Eva

Het verhaal van Marieke en Eva

Hoi, wij zijn Marieke en Eva. Wij hebben beide drie weken animatiewerk gedaan, waarvan twee weken met elkaar. We zullen ons eerst even kort voorstellen.

Ik ben Eva en ik ben zeventien jaar oud. Ik woon op kamers in de stad Groningen en ik studeer aan de Hanze Hogeschool. Ik zit nu in het tweede jaar van de studie pabo – Social Work. Dit houdt in dat ik mijn reguliere pabo diploma krijg, maar ik in de vier jaar van mijn studie ook op speciaal basisonderwijs stage ga lopen. Na het afronden van mijn studie kan ik ook aan de slag in speciaal basisonderwijs als juf. Het leek mij vroeger altijd al leuk om animatiewerk te gaan doen, omdat ik het al helemaal voor me kon zien hoe ik lekker gek zou doen tijdens de theater en minidisco voorstellingen. Toen ik een advertentie voorbij zag komen van Animatieteam.nl was ik meteen verkocht. Ik dacht ik ga dit nu gewoon doen en toen werd ik uitgenodigd om naar de training te komen van Animatieteam.nl. Ik was nog steeds enthousiast en toen ben ik voor drie weken ingepland op camping Vreehorst.

Ik ben Marieke, 20 jaar oud en ik woon in Nijmegen. Ik studeer aan de Radboud Universiteit en aan de HAN, momenteel zit ik in mijn derde jaar van de Academische Pabo. Dit is een combinatie studie van pedagogische wetenschappen en de pabo. Na vier jaar heb ik twee diploma’s en kan ik aan de slag als juf en orthopedagoog. Ik ben iemand die niet houdt van stil zitten en ik was dus op zoek naar een baantje voor tijdens de zomervakantie. Het liefst wilde ik iets met kinderen doen. Na een tijdje zoeken kwam ik bij Animatieteam.nl uit en ik was eigenlijk gelijk enthousiast. Het leek mij de perfecte combinatie van vakantie vieren en toch met kinderen aan het werk zijn. Ik vond het mega spannend om naar het trainingsweekend te gaan, maar ik heb ontzettend genoten om te knutselen, mini-disco dansjes te oefenen en stukjes voor het meeleeftheater te bedenken samen met de groep. Met heel veel enthousiasme ben ik dus ook begonnen op camping Vreehorst.

We hebben niet op hetzelfde moment het trainingsweekend gehad, waardoor wij elkaar dus hebben ontmoet op camping Vreehorst. Al gelijk vanaf het begin klikte het super goed. We konden samen goed brainstormen over de aankomende activiteiten en er was altijd ruimte voor elkaars ideeën, waardoor er open communicatie was en we samen tot het beste eindresultaat kwamen. We vulde elkaar goed aan bij het meeleeftheater en hier genoten we samen vol van en de kinderen natuurlijk ook ;). Naast de activiteiten hadden we in onze vrije tijd ook enorm veel lol samen en dan vooral bij het instuderen van de minidisco dansjes (die Eva soms toch best lastig vond). Ook was het rijden in de golfkar natuurlijk genieten, waarbij de kinderen gezellig met ons meewandelden achter de muziek aan.

Al met al zijn we beiden enorm blij dat we dit werk gedaan hebben en hebben we allebei een nieuwe vriendin erbij!