Onze activiteiten animatiewerk

Als Animatiemedewerker voer jij diverse activiteiten animatiewerk uit. Van knutselen tot een vossenjacht, het kan allemaal!

Knutselen

Voor de allerkleinste kinderen hebben de ochtendactiviteit knutselen. Knutselen geeft eindeloos veel mogelijkheden. Van maskers en boekenleggers maken tot je eigen tas pimpen of je disco outfit voor de kinderdisco maken. Soms werk je met themadagen, dan zal de knutsel ook in het teken van dat thema staan.

Middagactiviteiten

In de middag zijn er verschillende activiteiten waaraan kinderen en soms ook volwassenen kunnen meedoen. Zo kan jij de spelen handboogschieten of een gps-familiefietstocht begeleiden. Maar ook speurtochten, een spelletjesmiddag of een zeskamp behoren tot de mogelijkheden. Is er een mooi recreatiemeer dan is dit ideaal voor waterspelletjes maar is er een groot bos dan kun je perfect een potje levend stratego doen.

Toernooien

Een van onze populaire activiteiten animatiewerk zijn de verschillende toernooien. Zo kan je een toernooi organiseren voor kinderen onder 10 jaar, voor volwassenen maar ook voor families of groepen. Veel voorkomende toernooien zijn voetbal en volleybal. Maar ook komen badminton, basketbal, siamees voetbal of knotshockey voor.

 

Tijdens het trainingsweekend leer je meer over de verschillende organisatievormen die hierbij komen kijken. Speel je een afvalrace of laat je alle teams tegen elkaar spelen? Hoeveel teams heb je minimaal nodig bij welke vorm? En hoeveel tijd ben je kwijt voor het hele toernooi? Je leert het allemaal om een goed georganiseerde dag neer te zetten!

Meeleeftheather

In het begin van de avond is er meeleeftheater voor de kleine kinderen. Voor het meeleeftheater verander jij in je eigen specifieke typetje. De meeste typetjes hebben iets speciaals. Ze zijn heel sportief of juist heel lui, heel verlegen of een echte kwebbelaar. Door middel van kleding en gedrag leef je je helemaal in jouw typetje in. Elke avond beleef je een spannend avontuur. Vaak is het een probleem wat je samen met je ‘collega’ op gaat lossen. Natuurlijk gaat dit eerst helemaal mis! Belangrijk bij het meeleeftheater is het betrekken van de kinderen bij je toneelstuk. Dus aan het publiek vragen waar ligt de bal? En dan drie keer de verkeerde plek aanwijzen zodat de kinderen steeds harder gaan schreeuwen waar de bal echt ligt. Tijdens het trainingsweekend zullen wij jou hier de benodigde training in geven om een leuk stuk neer te zetten.

Avondprogramma’s

Een vrij bekend voorbeeld van een avondprogramma is een vossenjacht of karaoke-avond. Maar wij kunnen nog veel meer bieden. Zo kan het misschien wel voorkomen dat je als spook in het bos een groepje van de griezeltocht op staat te wachten. Of dat je op spectaculaire wijze de pub-quiz presenteert. Of je houdt een fakkeltocht met de fakkels die jullie diezelfde middag nog hebben gemaakt. Maar misschien ben jij wel beter als echt croupier achter een van de casinotafels.

SAM_0356

Kortom, AnimatieTeam.nl zorgt voor een afwisselend programma wat jij, als ons visitekaartje zijnde, uit gaat voeren met kinderen en volwassenen.

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan!