Zomervakantie Week 2- Blog

Zomervakantie week 2- Blog

Lisa en Kevin staan op een familiecamping en zijn de week met erg leuke activiteiten begonnen. Ze vertellen jullie graag hoe een dag als animatiemedewerker er uit ziet.

Lief animatie-dagboek,

Wij zijn Kevin en Lisa en werken allebei voor AnimatieTeam.nl. We vinden onze baan de meest fantastische baan in de wereld! Vandaag beschrijven wij een dag uit ons leven als animatiemedewerker. Hopelijk vind jij het net zo leuk als wij!

Vandaag wordt weer een fantastische dag op de camping! Waarom? Het wordt erg mooi weer, we gaan iets heel erg leuks knutselen, leuke spelletjes doen én we gaan weer met de kinderkar!

Om 8:00u worden we wakker en gaan we ontbijten. Na het ontbijt gaan we naar de receptie, om de dag te starten. De receptie is een centraal gebouw op de camping; het restaurant en de bar zijn daar ook. Daar staan lange tafels, waar we met heel veel kinderen kunnen knutselen. Wij zetten alle materialen klaar en al gauw staan er kinderen voor de deur; “Kevin, Lisa, wat gaan we vandaag knutselen?!”. Nou, we gaan een masker van bladeren knutselen vandaag! Iedereen gaat uiteindelijk met een erg mooi masker terug naar de tent of caravan.

Om 11:15u zijn de kinderen weg en is de alles weer opgeruimd. We drinken nog even wat, kletsen nog wat en lopen daarna een stukje over de camping. We hoeven immers om 15:00u pas de volgende activiteit te doen. Het is erg warm, dus gaan we binnen spelletjes doen. We pakken alle bordspellen uit de kast en gaan een gezellige spelletjesmiddag houden! Dit was erg gezellig en er is veel gelachen.

Na 16.00 uur hebben we weer een tijdje vrij. We hebben alleen geen tijd om rustig aan te doen: vanavond staat de vossenjacht namelijk op het programma! Op zolder gaan we op zoek naar kostuums en we vinden er heel wat! Volgens ons wordt het een groot circus hier op de camping vanavond. We hebben er zin in!

En dan… etenstijd! Dat is altijd een hele traktatie hier, er wordt namelijk voor ons gekookt. Het is heerlijk en altijd wat anders. Na het eten, om 18:30u, is het tijd voor de kinderkar, dat is een grote aanhanger die getrokken wordt door een tractor. Daar staan wij niet als Kevin en Lisa op, maar als Gijs Eigenwijs en Fleur Goed Humeur, onze typetjes. We rijden een rondje over de camping, halen alle kinderen op en gaan dan spelletjes doen of in de draaimolen! De draaimolen staat er nu voor een paar weken en dat is natuurlijk prachtig. Gezellig met z’n allen in de draaimolen! Na een paar rondjes worden wij wel een beetje duizelig, maar de kinderen kunnen uren blijven zitten. Na het spelen brengen we iedereen weer terug en dan is het al weer tijd om ons klaar te maken voor de vossenjacht!

Om 19:30u druppelen de vrijwilligers voor de vossenjacht binnen in de receptie. Ze zoeken een kostuum uit en mogen daarna een plekje zoeken op het park. Om 20:00u komen verzamelen de kinderen bij de receptie: ze hebben er zin in! Bijna meteen vertrekken de groepjes en wij fietsen rondjes over de camping om te kijken of iedereen het allemaal kan vinden en plezier heeft. Om 20:45u is iedereen bijna terug. We sluiten af met iedereen en dan zit onze dag er alweer op… Gelukkig is er morgen weer een nieuwe dag en hebben we nu al weer zin in #samendebestetijdbeleven!